måndag 17 december 2007

Sonja - om fortsättningen

Hej!

Ursäkta nu att ni inte hört så mycket av vare sig mig eller Maria de senaste veckorna. Det har varit lite mycket av både det ena och det andra så här inför julen och terminens slut och denhär kursen var ju inte riktigt planerad att fortsätta så här länge. Men nu har vi beslutat att vi fortsätter till ungefär slutet av januari och fram till dess tar upp smyckes tillverkning och Karomail. Maria återkommer imorgon med mera uppgift, instruktioner och idéer vad man kan göra med den tekniken.

Bland länkarna i den vänstra spalten finns en länk till svenska smyckestillverkare, Naturkonst, vilken är en Internet sida med en mängd vidare länkar till olika hantverkare i Sverige. Både mera och mindre intressanta, men trevliga att titta på då man söker idéer. Bland materiallänkarna hittar ni fyra länkar till finska nätbutiker med mera traditionellt smyckesmaterial så som pärlor, smyckesstenar och silvertråd, HelmiQ, Satuhelmi, Villihelmi och Maarian Korupaja.

Återkommer med mera senare.
Trevlig adventstid!
sonja

tisdag 11 december 2007

HEJ

Tack för beskrivningen av det orange ansiktet. Tror jag hängde med, man kan alltså använda vanlig modellera att fixa formar i, har inte tänkt på det tidigare, det måste nog utforskas senare...
Ja, det var faktiskt roligt att se färdiga resultat, iden med pepparkaksformar var rätt skoj, samlar nämligen på sådana(helst gamla med charm,inredningsdetaljer), något med hästformarna borde man utveckla, kanske till barnkammaren?? Har ännu inte själv hunnit prova med pappersmassa, de uppblötta tidningarna hann bli unkna..men jag tror det är lite svårare , mera okontrollerbart än limma pappersbitvarianten, men det skulle kanske gå snabbare.
Jag har nu ryckt upp mig och börjat fixa nån figur till julkrubban, skall inte uttala mig om vilka förrän de är färdiga, där fanns säkert flera slag av djur...skall nog lägga in bilder så fort jag får det ordnat, jag tror jag skall köpa en kamera imorgon,yes, klarar mig inte utan en sådan, får väl äta lite mindre i julhelgen istället..!
Vad gäller smycken är jag nog också mycket intresserad, just av karomail också, men jag får nog säkert möjlighet att prova själv med det först efter julen. Alla ideer och information tar man förstås gärna emot, men det är ju ni som bestämmer ifall ni fortsätter. Vanliga smyckesdetaljer fås ju nog härifrån staden och kanske jag kunde använda vanligt emaljmål som `surrogat`, tills karomailen anländer:)
Men nu skall jag fortsätta kleta med mina figurer förrän han kommer hem med våran fröken...

onsdag 5 december 2007

hej från sonja

Hej på er!

Diskuterade med Maria senaste vecka att genom att kursen kanske förlöpt lite långsammare än ursprungligen planerades, så förlänger vi den. Kan nu inte exakt säga riktigt hur länge. Men tänkte att vi åtminstone borde hinna göra lite smyckes grejer också. Hur är det, är det någon som beställt Karomail-färger eller skulle vara intresserad av att lära sig och experimentera med tekniken? Eller finns det andra önskemål om vad vi ska ta upp istället? Vad tycker ni?

hälsingar
sonja


(dekorerade en julgran i helgen med bland annat mutterbrickor färgade med karomail, ska sätta in en bild så snart jag får tag på en)

Lis-Marie, resultatet

Jaha, nu är alstren klara. De är torra och målade. Nyponen blev långt ifrån nypon. Jag vet inte alls vad de föreställer eller skall användas till men det är ett första stapplande steg till att prova en teknik som var helt ny för mej.


Det blev en del pappersmassa över när jag gjort dem färdiga och jag nändes inte kasta bort det så jag gjorde ett ansikte eller kanske en mask. Inte vacker alls med alltid kan man skrämma nån med den ;)





Det som sedan var kvar gjorde jag "pepparkaksgubbar" och "pepparkaksänglar" av. Jag fyllde formarna och lät torka. Änglarna fick vingar av järntråd som sedan fick papper runt.




Jaha, nu kom den bilden på liggande och jag får den inte svängd men ni får väl luta lite på huvudet.......

P.S. Jag fick paket från Slöjd Detaljer i går och väntar på följande uppgift. D.S