onsdag 3 oktober 2007

Uppgift 1 - sonja


Nu är er första uppgift att sätta in någon form av presentation av er här på bloggen, vem ni är och hurudant kreativt skapande som ni sysslar med eller tidigare sysslat med. Detta för att vi ska få en bild av vem ni är och för att även ni ska få känna på hur det är att sätta in inlägg i forumet. Våra, Marias och min presentation finns här nerdanför.

För det behöver du logga in dig. Klicka sedan på ”nytt inlägg” och skriv texten i rutan. Vid kedjesymbolen kan du länka till andra sidor på Internet och vid symbolen för ”lägg till bild” kan du sätta in bilder. Där bläddrar du fram från din dator den bild du vill sätta med. För flera bilder klicka ”lägg till en bild” då kommer fler ”blädder-rutor” fram. Bilderna bör vara max storlek ca. 450 x 620 pixel och 72 dpi. Då du har satt in alla bilderna klickar du på ”överför bilderna” och sedan igen på ”ok”. Då kommer bilderna in överst i dokumentet. Därifrån kan du sedan ”dra” dem till den plats du önskar i din text. Om du vill kan du förhandsgranska din text före du sätter in den i bloggen. Den funktionen finns i uppe till höger ovanför textrutan. Sedan bara att publicera din presentation i bloggen. Efter publiceringen kan man förstås också ännu ändra, klicka då på pennsymbolen

För tillfället är ni mycket få deltagare (2st), så för att få en livligare och bredare diskussion i gruppen får man gärna övertala vänner och bekanta att komma med! De kan då anmäla sig på http://www.nykarleby.fi/se/1361 och ta kontakt med någon av oss.

mvh
sonja
Ps. Har funderat så att för tydligenhetens skull sätter Maria och jag in våra inlägg med texten i färg och övriga med vit (dvs.svart text i ”skapa inlägg”-rutan). Så blir det en klarare skillnad mellan uppgifter och svar. Skriv också gärna ditt namn som titel på inlägget. s.

Inga kommentarer: