måndag 8 oktober 2007

Uppgift 2

Hej alla deltagare, blivande deltagare och alla allmänt nyfikna!

För att få en startpunkt för vårt skapande är första riktiga uppgiften att fotografera en del eller en detalj av ett objekt eller föremål. Det kan vara utomhus, i naturen eller någon sak inomhus. En form du upplever som intressant på något vis. Teckna sedan av formen och gör en förenkling – en stilisering – av den, så att det blir en tydlig form eller en del av ett mönster. Din teckning behöver inte vara något vackert konstverk i sig, utan är endast en skiss och ett hjälpmedel i arbetet. Sätt sedan in här på vår blogg ditt fotografi med det ursprungliga objektet och bilder på dina stiliseringar av dess form. Dessa kommer senare att vara grunden för vårt fortsatta arbete.

Nästa vecka kommer vi fortsätta med att planera ett föremål i papier mache och ta upp olika tekniker med detta material. Men, då du nu söker en form, tänk inte för mycket på hur du ska göra papier mache-föremålet. Tänk endast på hur du kan hitta en spännande form och utveckla en intressant stilisering.

Fixa&Forma’s blogg kommer under ännu några dagar att vara öppen för alla intresserade att besöka och kommentera i. Efter detta kommer den att endast vara tillgänglig för dem som anmält sig till kursen. Anmälan kan göras på http://www.nykarleby.fi/se/1361.
hälsningar
sonja


(sätter med här ett foto och en lite lätt stilisering på en av blommorna. Det skulle vara möjligt att förenkla blommans form mycket mera än jag här gjort och jag tror att i det fortsatta arbetet kommer jag antagligen att göra just det. Men tillsvidare blev den nu så här. s.)

Inga kommentarer: